Neispričana istina žvakaće gume od balona

Spakujte žvakaću gumicu za mjehuriće

Postoji li nešto što može potaknuti nostalgiju, podsjetiti nas na jednostavne, bezbrižne i zabavne dane djetinjstva više od velike gomile sočnih žvakaćih guma? Toliko ljetnih dana proveli ste udarajući, pušeći najveće moguće mjehuriće, a ponekad su vam se i iskali u lice ... dobra stara vremena. Svi smo kao djeca imali svoje omiljene čopore i još uvijek postoji ozbiljna rasprava oko toga marka žvakaće gume vlada vrhovno. No, za toliko nas je žvakaća guma bila Bubble Yum .






Bubble Yum promijenio je igru ​​kada su se njegova pakiranja velikih, mekanih komada žvakaće gume pojavila na tržištu 70-ih. Prikupila je žestoku konkurenciju i puno drame, a cijelo je vrijeme posvuda potakla puhanje balona, ​​možda na žalost roditelja i učitelji . Pire je iskopao sve ljepljive detalje o ovom favoritu iz stare škole. Ovo je neispričana istina Bubble Yum gume.



Bubble Yum guma postoji otprilike gotovo 50 godina

Pakiranja žvakaće gume od mjehurića Facebook

Bilo koji milenijalac ili njihovi roditelji koji ovo čitaju vjerojatno se sjećaju procvata Bubble Yum gume. Ali možda ne znate da je ovo ime domaćinstva zapravo stvorio jedan mali grad u Missouriju ostani kod kuće mama , nego u nekoj otmjenoj tvornici slatkiša. Kako priča ide - a detaljno je opisano u marketinškoj knjizi ' Pozicioniranje: Bitka za vaš um '- domaćica u Fisku, Missouri je stvorila vlastitu verziju onoga što je nazvala' gumenom gumicom 'i dala je sinu da je podijeli sa školskim kolegama. To je brzo privuklo ozbiljnu pozornost, a ona je prodala recept Životne štediše tvrtka početkom 1970-ih (putem Američke dobrote ). Prema Tvrtka Hershey , Trenutna matična tvrtka Bubble Yuma, marka se službeno pojavila na tržištu 1973. godine i to brzo oduševio potrošače , da se tako izrazim.








Bubble Yum je prva guma od mehurića na tržištu

Paketi žvakaće gume od mjehurića, Hubba Bubba, Bubblicious Facebook

Kad je Bubble Yum prvi put predstavljen masama, fascinirao je potrošače koji nikada nisu vidjeli - ili bolje reći žvakali - nešto slično. Bubble Yum je bio prva guma od mehurića da izađu na tržište. Prije toga, većina žvakaćih guma, poput retro Bazooka ili Double Bubble na primjer, imao je puno tvrđu, žilavu ​​konzistenciju koja je zahtijevala ozbiljnu akciju čeljusti kako bi bila ugodna (putem Favoriti slatkiša ). Znanstvenici iz tvrtke Life Savor znali su da će potrošače zanimati alternativa koja je lakša za usta i dulje zadržava njezin okus (putem New York Times ).

S Bubble Yumom ljudi su mogli žvakati s lakoćom. Proizvod je pomogao potaknuti veliko oživljavanje prodaje žvakaćih guma krajem 70-ih, New York Times izvijestio. Ogroman uspjeh Bubble Yuma također je doveo do porasta novih konkurenata, uključujući poput Bubbliciosa i Hubbe Bubbe (putem Oklahoman ). I danas ćete pronaći na desetke marki žvakaćih guma koje možete izabrati - možete puhati mjehuriće do mile volje, bez bolna vilica , a vama se zahvaljuje Bubble Yum.



Bubble Yum je u vlasništvu nekoliko velikih imena snack marki

Sjedište tvrtke Hershey

Sam Bubble Yum je vjerojatno kućno ime - barem je to definitivno bilo kad je većina milenijalaca odrastala. Ali guma je tijekom svoje 50-godišnje povijesti imala i određenu zvjezdanu moć u matičnim tvrtkama koje su i same bile kućanstva, a i danas su.

Bubble Yum je prvi put predstavljen i koju je Life Savers, Inc. prodavao nekoliko godina. 1981. Life Savers - i sve podružnice pod njim - kupio je gigant snack hrane Nabisco (putem Mondelēz International ). Tada je na prijelazu u novo tisućljeće Nabisco rasprodao sve svoje marke nane i žvakaćih guma, jer je pretrpio nekoliko strukturnih promjena nakon što ga je stekao Philip Morris International, a na kraju se spojio s brendom Kraft. 2000. Godine marke nane i gume, uključujući Bubble Yum, kupio je Tvrtka Hershey za 135 milijuna dolara, što ga je u to vrijeme činilo trećim najvećim proizvođačem žvakaće gume (po New York Times ). Hershey i danas proizvodi i distribuira Bubble Yum i ostaje u top pet svjetskih proizvođača guma (putem Izvješća o istraživanju tržišta ).



Bubble Yum vjerojatno prepoznajete po maskoti

Maskota balona Yum Floyd D. Patka Youtube

Kad pomislite na Bubble Yum, velika je šansa da je funky patka jedna od prvih stvari koje vam padnu na pamet. Iako veliki, ružičasti snop žvakaćih guma prilično izgleda isto bez obzira koju marku odabrali, Bubble Yum već desetljećima plijeni pažnju adolescenata koji puše mjehuriće i impulzivnih kupaca na liniji odjave zahvaljujući Floydu D. Ducku . Dugogodišnja maskota marke je 'slobodoumna' probušena, punk rock patka , koji se ne boji istaknuti. I bilo koji istinski ljubitelj djetinjstva zna da Bubble Yum nije Bubble Yum bez Floyda D. Ducka.

Floyd D. Duck debitirao je u maskotama krajem 90-ih (via Poslovica ), glumi u TV komercijalnoj kampanji namijenjenoj tinejdžerima, potičući ih da budu sami sobom potpisom - ' ispuhnite vlastiti mjehur . ' Od tada se pojavio na cijeloj ambalaži Bubble Yum-a, pucajući iz jarko ružičastog mjehurića, odjeven u ogrlicu s bodljama.

Jednom se pročulo da je žvakaća guma Bubble Yum napravljena od paukovih jaja

starinska pakiranja Bubble Yum gume Instagram

U poslovnom svijetu ne pojavite se samo na sceni i potpuno preokrećete tržište svojim inovativnim novim proizvodom bez suočavanja s brzim reakcijama. Takav je slučaj bio i sa Bubble Yum-om, kada su njegove meke gumice brzo postale omiljene mladima i starijima. Kako to kaže Candy Favorites , oko 1977, počele su kružiti glasine, prvo među školarcima, da je žvakaća guma Bubble Yum tako mekana i žvakaća jer je napravljena od tajnog sastojka - paukovih jaja.

Prema Njuškice - koja je u potpunosti istražila te glasine i potvrdila da su potpuno lažne - horor priče dijelile su se poput evanđelja, uključujući jednu djevojčicu koja se budi s mrežama po cijelom licu, a drugo od nekoliko djece koja umiru nakon gutajući žvaku (paukova jaja ili ne, nemojte to raditi!). Bila je to noćna mora za Bubble Yum, koji je vidio kako je prodaja počela naglo padati. Tako je matična tvrtka Life Savers na kraju potrošila oko 100 000 američkih dolara za pokretanje potpune protu-kampanje za borbu protiv tih glasina. Oglasi na cijeloj stranici prelijevani su kroz desetke novina širom zemlje. Na kraju se mreža laži raspetljala, glasine su zamrle i prodaja Bubble Yuma porasla je.

Bubble Yum vrhunska je guma za puhanje mjehurića

pušući balon sa žvakom

Ideja koja stoji iza Bubble Yum's mekše teksture, a ono što ga je učinilo tako uspješnim kad je prvi put izašao, bilo je to koliko je jednostavno puhati mjehuriće. Bubble Yum je posebno dizajniran za stvaranje većih mjehurića, izvještava New York Times , što je očito pola zabave - sve dok vam taj veliki balon ne iskoči po licu. Upravo je to razlog zašto je Bubble Yum revolucionirao industriju žvakaćih guma, Lou Lassus, urednik Candy Marketer Quarterly rekao za New York Times 1983. Bubble Yum guma potencijal puhanja čak je dovela do službenog Blowble Yum World Series Blowout-a koji se održavao svake godine počevši od kasnih 90-ih (putem Chicago Tribune ). Nejasno je koliko su dugo trajala ta puhanja, ali jasno je da Bubble Yum i puhanje mjehurića idu ruku pod ruku.

najbolji dodaci za pizzu

Čak i danas, s mnoštvom marki žvakaćih guma koje možete odabrati, mnogi i dalje tvrde da je Bubble Yum najbolja guma za puhanje mjehurića, čak iako nisu uvijek najveći (poput ovaj predani student ). Neki recenzije proizvoda nazovite to najveća guma za puhanje mjehurića ikad, ali morat ćete sami to sažvakati i odlučiti.

Bubble Yum guma vjerojatno više privlači vaše unutarnje dijete

paket žvakaće gume Instagram

Evo u čemu je stvar - kad ste bili dijete, a stvari poput konzumiranja što više šećera i pobjede na svim natjecanjima za puhanje mjehurića bili su glavni prioriteti, Bubble Yum je bio savršena guma . Za sve nas koji nismo djeca, ne toliko. Kao jedan Utjecatelji recite, 'kao odrasla osoba ova je guma užasna. Pun šećera, slatke i užasne teksture. ' I kao Thrilist bilješke, Bubble Yum komadi su ogromni i uzrokuju vam brzo slinjenje, što otežava razgovor. Dakle, iskakanje dijela prije sastanka ili telefonskog poziva prilično je nemoguće. Zanimljivo, bezbroj kritike tvrtke Bubble Yum istaknuto se odnose na sjećanja na djetinjstvo koje gumi vraća, umjesto na radost današnjeg žvakanja. Pa je možda za odrasle milenijalce Bubble Yum najbolje ostaviti u prošlosti ili s mladima.

Bubble Yum bio je rani nastup za nadobudnog glumca Leonarda DiCaprija

Leonardo DiCaprio u reklami Bubble Yum Youtube

Prije nego što su naše omiljene slavne osobe postale super poznate, bili su redoviti ljudi, koji su negdje morali započeti. A za mnoge od njih taj je početak bio u reklamama. Tisućljetni tinejdžer srca postao je nagrađivani umjetnik, Leonardo DiCaprio , nije bila iznimka. Njegova prestižna karijera započela je kad je bio još dijete, radeći skromne TV oglase. A jedan od tih oglasa slučajno je bio za Bubble Yum krajem 1980-ih.

U reklami (putem Youtube ), koji navodno emitiran 1988. godine preslatki tinejdžer DiCaprio može držati štapić žvakaće gume Bubble Yum pored boomboxa iz 80-ih, za koji kaže da su 'poznati po eksplozijama'. Da bi to dokazao, DiCaprio tada ispuhuje masivni balon svojom gumicom Bubble Yum, a taj mjehur puše uz zvučnike. Da budemo precizniji, mjehurić iskoči dok masivni zvučnici na boomboxu eksplodiraju, a zatim DiCaprio glatko isporučuje slogan, 'Bubble Yum ga zadržava'. Razgovaraj o prirodnom talentu, zar ne?

Bubble Yum gumu volio je trener NFL-a Pete Carroll

Glavni trener Seahawksa Pete Carroll Otto Greule Jr / Getty Images

Bubble Yum ima obožavatelje nadaleko, mlade i stare. I dok se na bejzbol dijamantu obično očekuju velike ružičaste komade žvakaće gume, možda ćete ih vidjeti i na nogometnom terenu. Odnosno, ako gledate utakmicu Seattle Seahawksa. Ispostavilo se da glavni trener Pete Carroll ima velik afinitet prema žvakaćim gumama dok je na poslu. Obožavatelji su to primijetili USA Today odlučila otkriti koje je točno komade Carroll pukla. List je razgovarao s bivšim statističarom Seahawksa Toddom Nielsonom, koji je otkrio da Carroll posebno voli 5-pakiranja originalnog Bubble Yuma.

USA Today ocijenio je da ovaj izbor puno govori o Carroll-u kao treneru - na dobar način - napisavši 'Bubble Yum je jak (u okusu) i pouzdan (u svojoj strukturi), što i želite u glavnom treneru. Da je išao s markom poput Fruit Stripea, Seahawks bi možda morao ponovno procijeniti mjesto trenera. '

Bubble Yum guma proširila se i izvan svog izvornog okusa

Bubble Yum guma s okusom limunade od jagode Facebook

Bubble Yum u svojoj izvornoj slavi dovoljan je da potakne nostalgiju za djetinjstvom i žudnju za puhanjem nekih velikih mjehurića. Ali naravno, tvrtka se tu nije zaustavila. Kako je Bubble Yum postajao sve popularniji, a konkurencija je rasla, Bubble Yum počeo je izbacivati ​​niz novih okusa. Imali ste voćne okuse poput lubenice, tropskog punča i grožđa (koji Časnik glasova kao najbolji od svih). Tu je i kiseli izbor, uključujući Višnja, Kisela bobica jabuke i Limunada od kisele jagode . A imate i jedinstvenijih izmišljotina poput pamučnih bombona, Yellin 'dinja, pa čak i čokolade.

Nažalost, danas se teško možete dočepati većine ovih okusa. Trenutno tvrtka Hershey i dalje proizvodi pakiranja originalnog Bubble Yum-a, zajedno s još jednim okusom, Jolly Rancher plava malina . Vrijedno je napomenuti da možete pronaći i neke druge okuse, poput Pamučni bombon , u mrežnim pretraživanjima, ako vam se posreći. Ali vaš je poziv je li ta godina stara guma bolja za žvakanje ili samo za sakupljanje.

Prodaja mjehurića Yum zahvatila je udarac tijekom pandemije COVID-19

5 pakiranja Bubble Yum gume Tvrtka Hershey

Pandemija COVID-19 bila je teška za poduzeća i industriju. Isto vrijedi i za marke guma poput Bubble Yum-a koji su vidjeli kako im mjehurić puca kada je riječ o dobiti. Candy & Snack danas izvijestio je o otprilike 30% pada prodaje u sektoru žvakaćih guma tijekom vrhunca zaključavanja 2020. A karantenu možete prije svega okriviti za promjenu naših navika kupovine i grickalica (putem Žično ).

Kao prvo, impulsne kupnje poput žvakaće kovnice, bombona, bombona - sve one sitnice koje vam stvarno nisu potrebne, ali na kraju svejedno grabe dok čekate na redu za naplatu - uzele su velike prodajne pogotke jer su ljudi ostajali kod kuće i izlazili kupovina manje (putem Reuters ). Puno je lakše odoljeti toj napasti kad vam dostavljaju namirnice. Drugo, ako ostanete cijelo vrijeme ili ako se društveni distancirate i nosite maske kad izlazite, za što su vam potrebne stvari poput žvakaće i metvice? Nitko vam ne može osjetiti dah iz te daljine (nadam se). Tvrtka Hershey izričito je izvijestila o padu više od 20% kovnice i gume, uključujući Bubble Yum, u četvrtom tromjesečju 2020. (putem Business Insider ).

Sad kad maske otpadaju, ljudi se okupljaju, a mi se nastavljamo kretati prema normalnom, postpandemijskom svijetu, vrijeme će pokazati vratimo li se svim svojim starim navikama, uključujući žvakanje žvakaće gume, na isti način kao i prije.